Paul Joosse is afgestudeerd als filmmaker aan de Erasmus Hogeschool te Brussel, het RITCS. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in het regisseren, schrijven en realiseren van creatieve projecten.

“Mooie verhalen zijn overal te vinden, het verhaal van een buschauffeur kan net zo interessant zijn als dat van een geheim agent.

Iedereen heeft emoties, maakt dingen mee, elke dag weer. Het is de kunst deze situaties te herkennen en op het juiste moment in te zetten in een verhaal. Een opa die zijn kleinkind optilt om over een hekje te kijken, of een supermarkt medewerker die een omgevallen jampot moet opruimen, zulke situaties kunnen, op het juiste moment gebruikt, een geweldig emotioneel effect hebben. Het zoeken, creëren en puzzelen met deze momenten is een prachtig proces.” 

Het creëren van concepten bewerken van verhalen en deze omzetten naar pakkende beelden zijn een enorme passie waar Paul geen genoeg van krijgt. Naast individueel werk voelt hij zich ook uitstekend thuis in een team. Hij zal niet aarzelen zijn mening te tonen, maar is zich tevens bewust van de sterke ideeën die anderen kunnen toevoegen om de kracht van een concept te vergroten.